The Crow / Το κοράκι ( 2024 ) : Κριτική ταινίας

Σε σκηνοθεσία του Άλεξ Πρόγια Το κοράκι (The Crow) προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και διχάζει το κοινό. Οι Έρικ και Σέλι δολοφονούνται βάναυσα, όταν του δίνεται η ευκαιρία να σώσει την αγαπημένη του θυσιάζοντας τον εαυτό του ,ο Έρικ φέρνει τα πάνω κάτω θέλοντας να πάρει εκδίκηση.

Σε σύγκριση με τις παλαιότερες ταινίες η συγκεκριμένη θα λέγαμε ότι έχει έλλειψη σε πολλά στοιχεία.  Στην πραγματικότητα δεν έχει καταφέρει να  μεταδοσει το αίσθημα της δράσης,  κάποιοι θα την χαρακτήριζαν κουραστική εξ’αιτίας της επαναλλαμβανόμενης αναδρομής στο παρελθόν.  Παρόλα αυτά τα υπερφυσικά στοιχεία και οι σκηνές βίας είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό το μέγεθος του μίσους και της εκδίκησης του πρωταγωνιστή . Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του κακού ( Roeg ) δεν είναι ένας κοινός εγκληματίας αλλά  ένα ισχυρό πλάσμα που έχει την δυνατότητα να διαφθείρει τους θνητούς καθώς  όπως είπαμε το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχεί.

Η νέα έκδοση δεν είναι τόσο συμαζεμένη όσο η ταινία του 94’. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το love story  που πάντα κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού  όμως εν τέλει δεν είναι και το ιδανικότερο.  Η προσπάθεια του Αλεξ Προγια είχε πολλές αστοχίες ωστόσο στο τέλος  καταφέρνει να προκαλέσει  συγκίνηση στους θεατές του.

Συμπέρασμα: η επιτυχία του 94′ με πρωταγωνιστή τον αδικοχαμένο στα γυρίσματα Brandon Lee, δεν μπορεί να επαναληφθεί μιας και μία ακόμα προσπάθεια, απέτυχε παταγωδώς.

Περισσότερες απόψεις και κριτικές για την ταινία:

Το Κοράκι – Κριτική στο Αθηνόραμα

The Crow Review: Μία από τις χειρότερες ταινίες του 2024;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: εδώ

Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από 15 χρονών. Η ελευθερία να εκφράζω τις σκέψεις μου αποτυπώνοντάς τες στο χαρτί είναι σαν οξυγόνο για μένα. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πρέπει να είναι πάντα πρωταρχικός στόχος των υγιή πνευματικά ανθρώπων. Σε έναν κόσμο με «λερωμένες» ψυχές να είσαι αυτός που θα έχει την καθαρή ψυχή!