Για ό,τι φεύγει από κοντά μας υπάρχει πάντα κάποιος λόγος

Κάθε φορά που θες να αποφύγεις μια κατάσταση, ψυχοφθόρα για σένα, θα λες «δεν ξέρω, τέλεια και όλα καλά». Άσε μια παύση, χρησιμοποίησε τρεις λέξεις μονάχα και οι απαντήσεις θα έρθουν μόνες τους! Δεν σημαίνει ότι το εννοείς. Και μόνο όμως που το λες έχεις κάνει μια πρόοδο! Αυτομάτως αρχίζεις και νιώθεις κάπως πιο καλά!

Μια προσωπική μου φίλη αγχώνεται πάντα παραπάνω από ό,τι πρέπει. Κάθε φορά που το ένιωθε της έλεγα: “Όλα καλά” και γέλαγα. Κι έτσι ξεκινούσε να γελάει και αυτή και το άγχος μειωνόταν. Και μετά το κάναμε σλόγκαν και το λέγαμε και γελάγαμε και αμέσως η ψυχολογία της έφτιαχνε και το άγχος εξαφανιζόταν από μια λέξη, από ένα γέλιο!

Οι λέξεις οι όμορφες, το χιούμορ – βασικό όπλο για τον άνθρωπο – μια φράση μπορεί να σε ανεβάσει στα ουράνια και μια λέξη να σε κατεβάσει στα πιο βαθιά σου σκοτάδια! Μην βυθίζεσαι! Κανένα πλοίο δεν βυθίστηκε από το νερό γύρω του, αλλά από το νερό που μπήκε μέσα. Για αυτό, μην αφήνεις καμία αρνητική επιρροή να μπαίνει μέσα σου! Για όλες τις θλίψεις σου να έχεις μια απάντηση, κόντρα σε αυτό που νιώθεις! Κόντρα στην θλίψη, στην θλίψη που σου δημιουργούν άλλοι άνθρωποι!

Είμαστε τόσοι μα τόσοι πολλοί που σίγουρα κάπου θα υπάρχουν τα αδέρφια που δεν έχεις, οι γονείς που είναι στον κόσμο τους, οι φίλοι που σε πρόδωσαν, ο αγαπημένος σου που έφυγε. Μα κάπου υπάρχουν οι άνθρωποι που αναζητάς. Πίστεψέ το και σύντομα θα έρθουν κοντά σου! Τίποτα δε χάνουμε και τίποτα δε φεύγει από κοντά μας, εκτός κι αν μας περιμένει κάτι καλύτερο!

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Με λένε Ειρήνη Πυλαρινού και η αρθρογραφία μου είναι δόσεις οξυγόνου, νιώθω ελεύθερη, ζωντανή! Όχι για τη διαφήμιση, αλλά για την ελευθερία που νιώθουν οι υπόλοιποι γύρω μου όταν με διαβάζουν! Είμαι άνθρωπος της φύσης, λατρεύω την πεζοπορία, τη βροχή και τα extreme sports. Το μότο μου: my way!!