Λίγα λόγια για το επάγγελμα του δημοσιογράφου

Σε μία εποχή που στην τηλεόραση κυριαρχούν τα «παπαγαλάκια» και τα φερέφωνα της προπαγάνδας ξένων συμφερόντων, το να είσαι δημοσιογράφος είναι ένα λειτούργημα δύσκολο και επίπονο που απαιτεί πίστη και αφοσίωση. Ποια είναι τα προσόντα ενός πραγματικά καλού δημοσιογράφου;

Ο δημοσιογράφος οφείλει να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Οφείλει να ενημερώνει τους ανθρώπους που τον παρακολουθούν, χωρίς όμως να τους καθοδηγεί και να προσπαθεί να τους καταστήσει άβουλους. Έχει χρέος να αγωνίζεται για την πνευματική ελευθερία του ανθρώπου δείχνοντας σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του χωρίς να δημιουργεί αισθήματα φόβου και τρόμου, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ο αληθινός δημοσιογράφος δεν καταδικάζει κανέναν άνθρωπο πριν αποδειχτεί η αθωότητα ή η ενοχή του. Σέβεται τη δικαιοσύνη η οποία θα κρίνει με τα απαραίτητα στοιχεία. Ο αληθινός δημοσιογράφος δε γίνεται φερέφωνο κανενός. Αγωνίζεται για την ελευθερία και την αξία της προσωπικής του γνώμης.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, ο δημοσιογράφος οφείλει να αγωνιστεί με όπλα τις αγνές του προθέσεις και την πένα του για ένα καλύτερο αύριο.

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.