Παρέα…

Παρέα: μια λέξη η οποία γεννά αναμνήσεις διαφόρων ανθρώπων που υπήρξαν μέρος της ζωή μας. Με άλλους έχουμε μαλώσει και πλέον δεν μιλιόμαστε. Όμως περάσαμε όμορφα. Πήραμε μαθήματα και εμπειρίες ζωής. Σε αυτά πρέπει να στεκόμαστε και να προχωράμε παρακάτω, όταν πλέον είμαστε αναγκασμένοι να σβήσουμε από το μυαλό μας την ύπαρξη ορισμένων ατόμων.

Με κάποιους άλλους, πάλι, μιλάμε, βγαίνουμε και γενικά τους συναναστρεφόμαστε. Ωστόσο, δεν μας συνδέει κάτι ουσιαστικό. Είναι απλώς γνωστοί. Παρέα είναι και αυτοί. Ίσως σου σταθεί σε κάποια δύσκολη στιγμή. Μη δίνεις βάση σε πολλούς τέτοιους όμως.

Ουσιαστική παρέα είναι οι κολλητοί, τα αδέλφια από άλλη μητέρα. Αυτοί είναι εκεί όταν όλοι φεύγουν – τουλάχιστον οι αληθινοί κολλητοί. Κοιτούν να σε βοηθήσουν σε κάθε σου πρόβλημα, δεν σε υποτιμούν ποτέ, σέβονται εσένα και τις επιλογές σου. Πόσους τέτοιους μπορείς να γνωρίσεις στη ζωή σου; Από κανέναν μέχρι και εκατομμύρια. Αναλόγως πόσο το ψάχνεις, τι είδους ανθρώπους ψάχνεις, πόσο κολλούν με το χαρακτήρα σου κ.ά.

Μάλιστα αρκετοί από τους ανθρώπους γύρω μου θεωρούν πως η καλύτερη παρέα είναι ο εαυτός τους. Στηρίζουν αυτή τους την άποψη πως μόνος σου προχωράς στη ζωή, χωρίς κανέναν άλλο να σε κάνει κουμάντο όσον αφορά τις κινήσεις που καλό θα ήταν να κάνεις. «Περπάτα μόνος σου και ζήσε μια καλύτερη ζωή» τους ακούω να λένε συχνά. «Η ζωή έχει σκάλες, αλλά μία χαρά τα καταφέρνουμε να φτάσουμε στο τελευταίο σκαλί».

Λέμε συχνά πως η κοινωνία χαλάει και πως οι καλοί άνθρωποι σπανίζουν όσο περνούν τα χρόνια. Δεν αντιλέγω πως πλέον λίγοι είναι οι πραγματικά καλοί άνθρωποι. Όμως ας σκεφτούμε κάτι. Ποιοι αποτελούν τη κοινωνία; ΕΜΕΙΣ! Αν σιγά-σιγά ξεκινήσουμε να διορθώνουμε ο καθένας τον εαυτό του, τότε θα διορθωθεί και το σύνολο της κοινωνίας μας. Θα αυξηθούν οι καλοί άνθρωποι, θα γίνουμε ξανά χαρούμενοι και οι παρέες μας θα είναι ουσιαστικές και αληθινές.

Διορθώστε εσάς και μετά τις παρέες σας…
#be_better #be_person #be_you

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας