Τι σημαίνει αγαπώ τον εαυτό μου;

Αγαπώ τον εαυτό μου δε σημαίνει πως θεωρώ ότι είμαι κάτι ανώτερο από τους άλλους ούτε πως τους αντιμετωπίζω ως υποδεέστερους και λιγότερους. Αγαπώ τον εαυτό μου δε σημαίνει πως φουσκώνω από αλαζονεία ή δεν παραδέχομαι τις σκοτεινές μου πλευρές και τα λάθη μου ούτε σημαίνει πως «επαναπαύομαι στις δάφνες μου» και δεν προσπαθώ να βελτιωθώ ή να ξεπεράσω τον χθεσινό μου εαυτό.

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πως τον προστατεύω από εκείνους και εκείνα τα γεγονότα που τον φθείρουν και τον καταστρέφουν. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει πως πιστεύω στην αξία μου δίχως να εξαρτώμαι από τη γνώμη των άλλων. Σημαίνει πως πιστεύω ότι μπορώ να καταφέρω αυτά που θέλω και να ξεπεράσω τα όποια εμπόδια. Σημαίνει πως πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω, πως μου αξίζει να αγαπηθώ για αυτό που είμαι, για όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματά μου.

Έτσι, αγαπώ τον εαυτό μου και εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό, αγαπήστε τον εαυτό σας και δε θα μείνετε ποτέ μόνοι…

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.