Έκτακτο: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi ύστερα από στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία. Υπήρχαν έντονες φήμες από το πρωί της Κυριακής, ωστόσο το επιβεβαίωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump σε ζωντανή ομιλία του.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής φαίνεται πως σκοτώθηκε, καθώς διάφορα πολεμικά αεροσκάφη έκαναν επιδρομή στο χωριό της Συρίας Barisha κοντά στα τουρκικά σύνορα. Όλα δείχνουν πως βρέθηκε το κρησφύγετό του όταν προσπάθησε να απομακρύνει την οικογένειά του προς τα τουρκικά σύνορα. Ο Baghdadi σκοτώθηκε αφού πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας του. Είχε περικυκλωθεί σε αδιέξοδο-τούνελ, καθώς τον κυνηγούσαν σκυλιά. Από την έκρηξη του γιλέκου σκοτώθηκαν και τα 3 παιδιά του (αναμένεται επιβεβαίωση). Το σώμα του ακρωτηριάστηκε.

Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια ως «βράβευση» για τη σύλληψη του Baghdadi, ο οποίος ήταν επικεφαλής από το 2010. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία και τη Συρία για τη συνεργασία.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.