Έρευνα: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που βλέπουν online video καθημερινά!

Τα αποτελέσματα από νέα έρευνα δείχνουν ότι όλο και περισσότερα παιδιά και έφηβοι παρακολουθούν καθημερινά βίντεο online. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία έχει διπλασιαστεί και με το παραπάνω ο αριθμός των νέων και επιπλέον δαπανούν σχεδόν 1 ώρα καθημερινά, δηλαδή διπλάσιο χρόνο σε σχέση με 4 χρόνια πριν.

Οι υπηρεσίες τύπου YouTube φαίνεται να είναι στις κορυφαίες επιλογές των νέων, παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία απαγορεύει την παρακολούθηση κάτω των 13 ετών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας.

Οι ηλικίες ήταν σε εύρος 8-18 ετών και απευθυνόταν στην αμερικανική νεολαία. Οι ηλικίες 8-12 ετών με ποσοστό 56% και οι ηλικίες 13-18 με ποσοστό 69% δήλωσαν καθημερινή παρακολούθηση σε online video. Αντίστοιχα το 2015 τα ποσοστά ήταν 24% και 34%.

Ωστόσο η συνολική «παρακολούθηση σε οθόνη» δε φαίνεται να έχει αλλάξει ιδιαίτερα την τελευταία 4ετία. Ο συνολικός χρόνος που δαπανούν για τις ηλικίες 8-12 ετών είναι 4 ώρες και 44 λεπτά, ενώ για τους εφήβους 7 ώρες και 22 λεπτά.

Επίσης η έρευνα έδειξε πως το νεανικό κοινό κατευθύνεται σε υπηρεσίες streaming σε σχέση με την πιο παραδοσιακή τηλεόραση, ιδιαίτερα μέσω smartphone, tablet, laptop.

Πηγή:

https://www.commonsensemedia.org/research/the-common-sense-census-media-use-by-tweens-and-teens-2019

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!