Έρχεται νέα κακοκαιρία με χιόνια, κρύο και μποφόρ από την Κυριακή!

Το πρωί της Κυριακής 5/1/20 έρχεται η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Ηφαιστίων» και θα περιλαμβάνει ψύχος, βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις (ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο).

Έτσι θα σημειωθούν από το πρωί της Κυριακής βροχές στο Ιόνιο και επίσης βροχές (κατά τόπους ισχυρές) και χιονόπτωση στα ορεινά στη Νότια Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Αργότερα αναμένεται επέκταση των φαινομένων στη Μαγνησία, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στο Κεντρικό Αιγαίο, συνεχίζοντας τις βραδινές ώρες προς το Νότιο Αιγαίο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα έχει η Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία μέχρι το μεσημέρι, ενώ στην Ήπειρο αναμένονται χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και στις περιοχές της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, ενώ τις βραδινές ώρες ακολουθεί η Αττική.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Για τα Θεοφάνια, Δευτέρα 6/1/20 προβλέπεται παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Η Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Πελοπόννησος θα δουν χιονόπτωση, φτάνοντας στην Αττική και Εύβοια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο Αιγαίο, καθώς οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν και τα 10 μποφόρ.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!