Έρχονται οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αγαθά!

Από την Παρασκευή 18/10/19 τίθενται σε εφαρμογή οι δασμοί των ΗΠΑ σε διάφορα ευρωπαϊκά αγαθά, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι διαμεσολαβητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, είχαν δώσει ήδη την «έγκριση» μερικές μέρες πριν.

Ανάμεσα στα αγαθά που θα υποστούν τους δασμούς, είναι διάφορα γεωργικά προϊόντα όπως το ιταλικό τυρί, το γαλλικό κρασί, το σκωτσέζικο ουίσκι, στα οποία οι δασμοί θα φτάσουν το 25%.

Επίσης, στα αεροσκάφη της Airbus θα επιβληθεί δασμός 10% ως απάντηση στην επιδότηση της Airbus, της ευρωπαϊκής κατασκευάστριας αεροσκαφών που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον δόθηκε παράνομα.

Με αυτή την κίνηση αναμένεται να «αντισταθμιστούν» ποσά ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στον ιστότοπο: “εξουσιοδοτείται στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν αντίμετρα για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ μέχρι 7.496,623 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως” .

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.