Οι G7 «κριτικάρουν» το κρυπτονόμισμα του Facebook

Συνεχίζει τον «κατήφορο» το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra πριν καλά καλά ξεκινήσει σε κυκλοφορία! Μετά την αποχώρηση σπουδαίων εταιρειών από την ομάδα του κρυπτονομίσματος, τώρα έχουμε και την κριτική από Ευρώπη και G7. Σύμφωνα με δημοσίευση των G7 τέτοιου είδους ψηφιακά νομίσματα δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν προτού αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που κρύβουν από πίσω.

Τέτοια «νομίσματα» θα μπορούσαν να βλάψουν το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναφέρει ένα working group των G7.

Εξίσου επικριτικός ήταν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός τέτοιου παγκόσμιου νομίσματος. Σύμφωνα με τον υπουργό, παρακολουθείται στενά το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra και δεν είναι θετικός στη δημιουργία ενός τέτοιου παγκόσμιου νομίσματος, διότι αυτή είναι ευθύνη των δημοκρατικών κρατών.

Επίσης δήλωσε πως υπάρχει η ανάγκη μεταρρύθμισης για να γίνονται γρηγορότερα και φθηνότερα οι διασυνοριακές συναλλαγές, δίχως όμως να διακινδυνεύεται η αυτονομία των κρατών.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!