Ο κοροναϊός εξαπλώνεται-τι γνωρίζουμε;

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας η ικανότητα του κοροναϊού να εξαπλώνεται γίνεται όλο και ισχυρότερη και η μετάδοση του ιού μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται. Ο αρμόδιος υπουργός Ma Xiaowei δήλωσε πως η γνώση που διαθέτουμε για τον ιό είναι περιορισμένη. Η περίοδος επώασης του κοροναϊού κυμαίνεται από 1 έως 14 μέρες και όπως όλα δείχνουν ο ιός είναι μεταδοτικός κατά τη διάρκεια επώασης-κάτι που δεν συνέβαινε στην περίπτωση του 2002-03 που έχασαν τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι παγκοσμίως από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS).

Επίσης αυτό που ισχυρίζονται ως προς την «πηγή προέλευσης» του ιού είναι ότι προήλθε από μια ψαραγορά στην πόλη της Κίνας, Wuhan, όπου είχε πραγματοποιηθεί παράνομο εμπόριο ζώων. Η Κίνα γι’ αυτό το λόγο απαγόρευσε την πώληση άγριων ζώων σε διάφορες αγορές, εστιατόρια, μέχρι και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ωστόσο έχει δηλώσει πως ακόμα είναι νωρίς για να «κηρυχθεί» ο ιός ως έκτακτη ανάγκη παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 2.000 κρούσματα του κοροναϊού σε παγκόσμια κλίμακα και 56 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα.

*Τα στοιχεία ενημερώθηκαν 26/01/20 και ώρα 12.15

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!