Τι είπε ο Ζάκερμπεργκ ενώπιον Κογκρέσου για το νόμισμά του

Ο CEO του Facebook δήλωσε πως το ψηφιακό του νόμισμα, Libra, είναι ένα σχέδιο με ρίσκο. Ωστόσο θέλοντας να πείσει τους νομοθέτες ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του κόστους των ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και το «άνοιγμα» του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περισσότερους ανθρώπους.

Τόνισε πως θα επιμείνει στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ πριν προχωρήσει στο ξεκίνημα του Libra. Μάλιστα είναι πρόθυμος να αφήσει και την ομάδα του project (Libra Association) αν οι συνεργαζόμενες εταιρείες ξεκινήσουν χωρίς αυτή την έγκριση.

Στην ερώτηση γιατί αποχώρησαν αρκετές «δυνατές» εταιρείες από την ομάδα του project, απάντησε πως μάλλον το θεώρησαν ως ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η τιμή του Bitcoin έφτασε σε χαμηλό 5 μηνών.

Σύμφωνα με τον Ζάκερμπεργκ, το σκεπτικό είναι να μπορούν οι άνθρωποι να στέλνουν χρήματα εύκολα και γρήγορα, σαν να στέλνουν ένα μήνυμα!

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.