Ήξερες τον πραγματικό Δράκουλα…;

Ο Δράκουλας -το βαμπίρ που έπινε το αίμα σε πολλές ταινίες- φαίνεται πως στην πραγματικότητα το όνομά του προέρχεται από έναν πρίγκιπα της Βλαχίας, ο οποίος ήταν γνωστός με ονόματα όπως Βλαντ Γ΄ Τσέπες, Βλαντ ο Ανασκολοπιστής ή το πιο κοινό σε όλους Βλαντ Δράκουλα!

Γεννήθηκε το 1431 στην Τρανσυλβανία και ένας από τους λόγους που έγινε διάσημος στην ιστορία ήταν ο μεγάλος αριθμός θανάτων που προκάλεσε, αλλά και η μέθοδος εκτέλεσης που χρησιμοποιούσε, ο ανασκολοπισμός (παλούκωμα), απ’ όπου προέρχεται και ένα απ΄τα ονόματά του.

Ωστόσο, ο Δράκουλας-βαμπίρ που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας φαίνεται ότι προήλθε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Bram Stoker που εκδόθηκε το 1897.

Πηγές:

https://www.britannica.com/biography/Vlad-the-Impaler

https://www.livescience.com/40843-real-dracula-vlad-the-impaler.html

Εικόνες: Prince Vlad Dracula Society

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.