Ήξερες το πιο ανθεκτικό πλάσμα του κόσμου…;

Πρόκειται για το λεγόμενο «Tardigrade» ή – μια πιο εύκολη ονομασία – «water bear» το οποίο σύμφωνα με επιστήμονες αντέχει σε πολύ ακραίες συνθήκες. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο είδος δεν το επηρεάζουν ιδιαίτερα οι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η πείνα, η αφυδάτωση, η υψηλή ή η χαμηλή πίεση. Επίσης, εντύπωση μάς προκαλεί ότι έχει επιζήσει ύστερα από έκθεση στο διάστημα. Αυτό που μπορεί να τα βλάψει είναι κάποια θανάσιμη ακτίνα γάμα ή κάποιος γιγάντιος αστεροειδής. Το μέγεθος του συνήθως είναι στα 0,5 χιλιοστά και συνήθως παρατηρείται με μικροσκόπιο.

Διάφορες αναφορές υποστηρίζουν ότι αντέχει 30 χρόνια χωρίς νερό ή φαγητό, ακόμη και σε θερμοκρασίες που είναι υψηλότερες από νερό που βράζει.

Πηγές:

https://www.telegraph.co.uk/science/2017/07/14/worlds-indestructible-creature-tardigrade-will-alive-earth/

Meet the tardigrade, the toughest animal on Earth – Thomas Boothby

Εικόνες: CrumbBums

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.