5 πράγματα για τον παγκόσμιο πλούτο!

Η Credit Suisse, πολυεθνική τράπεζα της Ελβετίας, πραγματοποίησε μια ανάλυση σχετικά με τον παγκόσμιο πλούτο. Και ορίστε τα 5 πιο σημαντικά αποτελέσματα:

  • Ο μέσος πλούτος ανά ενήλικα βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο

Η αύξηση του πλούτου ξεπέρασε την αύξηση του πληθυσμού με αποτέλεσμα ο μέσος πλούτος ανά ενήλικα να αυξηθεί στα 70.850 δολάρια, ποσό ρεκόρ! Να τονιστεί ότι την περσινή χρονιά ο παγκόσμιος πλούτος έφτασε τα 360,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

  • Η Κίνα έχει τους περισσότερους ανθρώπους στους «Top 10%»

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ και πλέον έχει τους περισσότερους ανθρώπους στην κορυφαία λίστα του 10% της παγκόσμιας διανομής πλούτου!

  • Η Ελβετία νικητής, η Αυστραλία χαμένος

Η αύξηση 17.790 δολαρίων όσον αφορά τον πλούτο ανά ενήλικα, φέρνει την Ελβετία στην πρώτη θέση της χώρας με τα υψηλότερα κέρδη. Αντίθετα η Αυστραλία είναι ο χαμένος της υπόθεσης με μείωση 28.670 δολαρίων ανά ενήλικα, λόγω συναλλαγματικής ισοτιμίας.

  • Ο πλούτος των γυναικών αυξήθηκε

Αύξηση παρατηρείται στον πλούτο των γυναικών σε σχέση με τους άντρες, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες εισχωρούν στο εργατικό δυναμικό, υπάρχει πιο ισότιμη κατανομή πλούτου κ.λπ.

  • Το πλουσιότερο 1% κατέχει σχεδόν τον μισό παγκόσμιο πλούτο

Το πλουσιότερο 1% φαίνεται πως έχει στην κατοχή του το 45% του παγκόσμιου πλούτου. Και ενώ την τελευταία δεκαετία έχει αυξήσει τον πλούτο του, σύμφωνα με την έρευνα ίσως γυρίσει μπούμερανγκ στο κοντινό μέλλον.  

Πηγή:

https://www.weforum.org/agenda/2019/10/wealth-household-economie/

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.