Ήξερες… την ροζ λίμνη;

Πρόκειται για την λίμνη Hillier την οποία μπορεί να συναντήσει κανείς κοντά στην νότια ακτή της δυτικής Αυστραλίας. Η συγκεκριμένη λίμνη μάς κινεί το ενδιαφέρον λόγω του ροζ χρώματός της, κάτι ιδιαίτερα περίεργο για μια λίμνη. Ακόμη κι αν βάλεις νερό από την λίμνη σε ένα ποτήρι, θα διατηρηθεί το ροζ χρώμα! Η ιδιαίτερη αυτή απόχρωση είναι πιθανό να οφείλεται στην παρουσία του οργανισμού Dunaliella salina. Οι διαστάσεις της λίμνης είναι περίπου 600 μέτρα μήκος και 250 μέτρα πλάτος και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. 

Πηγές:

https://web.archive.org/web/20060823170129/http://www.aguidetoasia.com/australia/lake-hillier.php

Εικόνες: ultimate places

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.