Ήξερες τον αυτόματο πωλητή ιστοριών…;

Αν και οι περισσότεροι συνηθίζουν να παίρνουν αναψυκτικά και σνακ από ένα αυτόματο πωλητή, υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία οι άνθρωποι παίρνουν… ιστορίες!

Οι συγκεκριμένοι αυτόματοι πωλητές κατασκευάζονται από την γαλλική εταιρεία Short Édition με σκοπό να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος δωρεάν ιστορίες με διάρκεια ανάγνωσης 1, 3 ή 5 λεπτών. Με το πάτημα ενός κουμπιού, λοιπόν, ο αυτόματος πωλητής βγάζει ένα χαρτί που μοιάζει με μεγάλη απόδειξη στο οποίο απεικονίζεται το διήγημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι το χαρτί είναι από πάπυρο και είναι τελείως φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, η εταιρεία προωθεί περίπου 9000 συγγραφείς οι οποίοι παίρνουν κάποιο εισόδημα (από δικαιώματα) κάθε φορά που το έργο τους είναι διαθέσιμο στους αυτόματους πωλητές.

Οι αυτόματοι πωλητές βρίσκονται σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως στη Γαλλία, στις Η.Π.Α., στο Χονγκ-Κονγκ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν είσαι τυχερός/ή και βρεθείς σε ένα τέτοιο μηχάνημα ίσως καταφέρεις να διαβάσεις και μια μικρή ιστορία από την Virginia Woolf μέχρι και τον Charles Dickens!

Πηγές:

https://dispenser.short-edition.com/

https://www.theguardian.com/books/2019/apr/02/short-story-vending-machines-london-commuters-canary-wharf-anthony-horowitz

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.