Ήξερες το νησί των χοίρων;

Υπάρχει ένα ακατοίκητο νησί στις Μπαχάμες που ονομάζεται “νησί των χοίρων” (ανεπίσημο όνομα)! Βασικά, δεν είναι τελείως ακατοίκητο, καθώς φαίνεται πως υπάρχει μια αποικία αγριόχοιρων που «κυβερνούν» το νησί!

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την αποικία των χοίρων. Μια ιστορία αναφέρει πως κάποιοι ταξιδιώτες-ναύτες άφησαν τους χοίρους στο νησί με σκοπό να ξαναγυρίσουν και να τους φάνε. Όμως δεν επέστρεψαν ποτέ και τελικά έμειναν οι χοίροι. Άλλη ιστορία υποστηρίζει πως οι χοίροι ήταν επιζώντες από ένα ναυάγιο και κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι το νησί. Άλλοι θεωρούν ότι απλώς ήρθαν από διπλανή νησίδα, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλώς για ένα καλοστημένο τουριστικό αξιοθέατο.

Ο πληθυσμός του νησιού είναι περίπου 20 χοίροι, κατσίκες και μερικές γάτες.

Εικόνες: Venture Minimalists

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.