Η εναέρια μετακίνηση θα σώσει τις πόλεις;

Μπορεί η εναέρια «κινητικότητα» να μειώσει τη συμφόρηση στους δρόμους των πόλεων; Τι θα γίνεται με το θόρυβο και τις πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον; Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας; Θα είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη προς όλους;

Αυτές είναι μερικές ερωτήσεις στο άκουσμα της εναέριας μετακίνησης-και όχι μόνο. Σύμφωνα με στοιχεία η κυκλοφοριακή συμφόρηση κόστισε 1.348 δολάρια στον Αμερικανό οδηγό την περσινή χρονιά. Ωστόσο τα ιπτάμενα οχήματα έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τη συμφόρηση στις πόλεις και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία προκειμένου να ξεκινήσει κάτι πιο «επίσημο». Μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Κολομβία, η Βραζιλία, το Μεξικό.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι πως η εναέρια μετακίνηση θα πρέπει να είναι προσιτή προς όλους και όχι μόνο στους οικονομικά εύπορους ή σε σημαντικά πρόσωπα. Επίσης, πριν ξεκινήσει κάτι τέτοιο πρέπει να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει ασφάλεια, κανόνες και πως δεν θα βλέπουμε εναέρια τρακαρίσματα!

Ίσως σε λίγο καιρό η μετακίνηση με drones να γίνει πραγματικότητα!

Με πηγές από WEFORUM

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!