Συνέντευξη με την Τζένη Γεωργιάδη: «καλλιτέχνιδα με όρεξη και ταλέντο»

Τζένη Γεωργιάδη: μια ανερχόμενη τραγουδίστρια που μέσα σε έναν χρόνο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες με τα ιδιαίτερα τραγούδια της και το δικό της ύφος. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στατιστικά, καθώς το τραγούδι-διασκευή της “Tu es foutu” έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο προβολές. Είχα την τιμή μετά από μια ταινία στα Κινηματοθέατρα Λ. Κωνσταντάρας & Ρ. Βλαχοπούλου να κάτσουμε και να συζητήσουμε για τα πρώτα της βήματα και πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Ας δούμε τι έμαθα!

Τι είδος μουσικής παίζεις;

Παίζω κυρίως ελληνικό ποπ-έντεχνο.

Πρότυπο-ακούσματα που έχεις;

Χατζηγιάννης, Μαραβέγιας και από συγκροτήματα Onirama!  

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Ξεκίνησα κιθάρα στο ωδείο στα 19 μου. Είχα μάθει αρχικά μόνη μου και μετά αποφάσισα να πάω και σε ωδείο. Αλλά έμαθα γρήγορα. Αργότερα ξεκίνησα και φωνητική στα 21 μου περίπου.

Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου στη μουσική;

Ένας γνωστός μού σύστησε τη στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση και είπαμε να βρούμε ένα τραγούδι. Μετά μου σύστησε τον Κώστα Μιλιωτάκη και γράψαμε το «Μην κλαις». Μας άρεσε πολύ η συνεργασία μας! Αργότερα γνωρίστηκα με το Στέφανο Κορκολή, του άρεσε το στυλ μου και δέχτηκε να μου γράψει τραγούδια! Πρώτα μου έγραψε το «Έλα κοντά μου». Και το πιο πρόσφατο κομμάτι μου «Αρχή». Ασχολήθηκε πάρα πολύ με μένα και τον ευχαριστώ για όλα!

Στον ανταγωνισμό που επικρατεί γιατί θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να σε ακούσει;

Δεν θα κρίνω εγώ για τον εαυτό μου, αλλά θα αναφέρω τι λέει ο κόσμος! Γενικά μου έχουν επισημάνει ότι βγάζω μια ηρεμία, ότι έχω μια ωραία χροιά και πιστεύω και το στυλ μου είναι πιο διαφορετικό από αυτά που ακούγονται στην καθημερινότητα.

Σ’ αρέσει το είδος τραγουδιών που ερμηνεύεις;

Ναι μ’ αρέσει και μου ταιριάζει πιστεύω.

Ποιος είναι ο άνθρωπος «Τζένη Γεωργιάδη»;

Είναι κλειστός άνθρωπος και χαμηλών τόνων! Αλλά με αυτή τη δουλειά ανοίγομαι σιγά σιγά.

Ποιοι άνθρωποι έχουν παίξει ρόλο στη ζωή σου;

Πρώτα απ’ όλα οι γονείς μου και ειδικά ο πατέρας μου που βοηθάει με τα τραγούδια, «σαν μάνατζερ», δίχως όμως να έχουν ασχοληθεί με τη μουσική. Μετά ο δάσκαλος της φωνητικής, ο Χρήστος Λυριτζής, που με κάνει να πιστεύω σε μένα!

Τα κομμάτια σου τι νόημα έχουν;

Γενικά, είναι και «ό,τι τύχει», αλλά συνήθως θέλω να έχουν κάποιο νόημα. Το «Έλα κοντά μου» για παράδειγμα είχε κοινωνική διάσταση όπως σχετικά με το bullying και με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Έχεις ξεχωρίσει κάποιο από τα κομμάτια σου ως πιο αγαπημένο;

Όλα μ’ αρέσουν και πιστεύω είναι καλές επιλογές. Αλλά προσωπικά το αγαπημένο μου είναι το τραγούδι «Αρχή».

Αφού μιλάμε για το τραγούδι σου «Αρχή», θες να μας πεις λίγα λόγια για το βίντεο κλιπ;

Καταρχάς, ήταν ιδέα μας να γυριστεί στη Σκωτία το βίντεο κλιπ, διότι ταιριάζει στο τραγούδι. Και ευτυχώς ο καιρός ήταν βροχερός, κάτι που επιδιώκαμε για τα γυρίσματα. Ήταν ό,τι πρέπει!

Σημαντικές συναυλίες που έχεις πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής;

Καθαρά δικές μου συναυλίες δεν έχω κάνει. Στο ωδείο κυρίως συναυλίες και με φίλους μου μουσικούς όταν με καλούσαν σε μαγαζιά.

Τι αντιμετώπιση έχεις στο χώρο της μουσικής;

Γενικά, υπάρχει πολλή ζήλια. Και μπορεί να ακούσεις και αρνητικά σχόλια λόγω ζήλιας, ειδικά αν δουν ότι κάνεις κάτι παραπάνω από αυτούς.

Ασχολείσαι με κάτι άλλο πέρα από τη μουσική;

Τα πρωινά βοηθάω στη δουλειά του πατέρα μου και τα απογεύματα κατευθείαν πρόβες!

Ο κόσμος σε αναγνωρίζει φυσιογνωμικά;

Ναι, έχει τύχει στο μαγαζί του πατέρα μου να πει ένας πελάτης «Α, αυτή μοιάζει με μια τραγουδίστρια». Και σε καφετέριες κάποιες σερβιτόρες.

Οι επόμενες κινήσεις;

Ετοιμάζουμε πρόγραμμα, για να ξεκινήσω να τραγουδάω σε μαγαζιά. Σε λίγο καιρό θα έχω νέα πάνω σε αυτό.

Συνέντευξη στα Κινηματοθέατρα Λ. Κωνσταντάρας & Ρ. Βλαχοπούλου

Η Τζένη Γεωργιάδη είναι ένας άνθρωπος απλός με όρεξη να κυνηγήσει το όνειρό της. Ακόμα και η ίδια δεν πίστευε όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως η «μετριοπάθεια» και η απλότητα να είναι χαρακτηριστικά που να οδηγούν τον καλλιτέχνη στην επιτυχία!

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό

Επιμέλεια συνέντευξης: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.