Συνέντευξη με τους Oceandvst!

Μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με χαρακτηριστικά από αρκετά μουσικά στοιχεία, αλλά κυρίως στα πλαίσια της ροκ μουσικής. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2017 και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει! Ας διαβάσουμε τη συνέντευξη.

Τι είδος μουσικής παίζετε;

Ο ήχος μας είναι κατά βάση rock. Παρόλα αυτά, με τη πρώτη ευκαιρία μάς αρέσει να βάζουμε στοιχεία και από άλλα είδη όπως metal, punk ή ακόμα και pop.

Πώς προέκυψε η ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος; 

Η ιδέα για το συγκρότημα ξεκίνησε σε μια παραλία. Έτσι, λίγο καιρό αργότερα, όταν ψάχναμε το όνομα, έτυχε να ακούσουμε ένα κομμάτι από τους Hands Like Houses που αναφέρονταν η λέξη oceandust σε ένα στίχο και συμφωνήσαμε πως αυτό ήταν το όνομα που ψάχναμε. Αργότερα αλλάξαμε το u σε v και δημιουργήθηκε το Oceadvst!

Γιατί να σας ακούσει κάποιος;

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία για ένα συγκρότημα πέρα από τη μουσική καθαυτή είναι να καταφέρνει να περάσει στον κόσμο το δικό του μοναδικό vibe με το οποίο όπως είναι λογικό δε γίνεται να ταυτιστούν όλοι. Το πιο δύσκολο πράγμα για ένα μουσικό είναι να κρίνει αντικειμενικά τη μουσική του. Πάντως, αν καταφέρει να δημιουργήσει αυτή την ατμόσφαιρα στο κοινό, νομίζω ο λόγος για να ακουστεί υπάρχει ήδη ακόμα κι αν δεν είναι τόσο ξεκάθαρος.

Πείτε μας μερικά σημαντικά στάδια της καριέρας σας.

Ένα από τα πιο καθοριστικά μας στάδια ήταν σίγουρα η κυκλοφορία του πρώτου μας EP και του πρώτου μας video clip για το “Set Me Free” το 2017 το οποίο πήγε απροσδόκητα καλά και μας άνοιξε πολλές πόρτες ήδη από το ξεκίνημά μας. Στη συνέχεια, ήταν τα πρώτα μας live στο schoolwave festival όπως και σε άλλα festivals στην Ελλάδα την ίδια χρονιά (Street Mode, Infest κ.λπ.). Σχεδόν ένα χρόνο μετά ακολούθησε η κυκλοφορία του single μας “Isn’t love supposed to be a good thing?” και η συναυλία που κάναμε με τον Solmeister στην Αθήνα όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε αρκετό νέο κοινό, πράγμα για το οποίο τον ευχαριστούμε συνέχεια! Τέλος, ίσως το σημαντικότερό μας στάδιο μέχρι τώρα είναι οι αλλαγές που κάναμε στη σύσταση του συγκροτήματος οι οποίες μας άνοιξαν τις πόρτες για πολλούς νέους δρόμους που έχουμε ήδη αρχίσει να εξερευνούμε!

Τα δικά σας κομμάτια συνήθως με τι έχουν σχέση; 

Στιχουργικά έχουν να κάνουν καθαρά με προσωπικές σκέψεις και βιώματα με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί σχεδόν ο καθένας. Πολλές φορές είναι προβληματισμοί που είναι δύσκολο να εκφραστούν εκτός μουσικής.

Αν υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξετε ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο τραγούδι σας μέχρι στιγμής;

Ειλικρινά, είναι αδύνατο να δώσουμε απάντηση σε κάτι τέτοιο και, για να πούμε την αλήθεια, δεν βρίσκουμε και κάποιο λόγο σε αυτό. Κάθε κομμάτι έχει να πει και από κάτι και ο δρόμος είναι αυτός που θα αποδείξει ποιο το κατάφερε καλύτερα!

Πείτε μας για κάτι παράξενο που είχε γίνει σε συναυλία σας…

Σε ένα από τα live μας στη Θεσσαλονίκη που παίζαμε με τους φίλους μας, τους CoreTheBand, τη πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε να παίζουμε ο προηγούμενός μας drummer μας ενημέρωσε ότι δε θα μπορέσει να παίξει λόγω ενός θέματος υγείας λίγες ώρες πριν το soundcheck. Μες στον πανικό, πάνω που το είχαμε πάρει σχεδόν απόφαση ότι έπρεπε να το ακυρώσουμε, ξαφνικά σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τον Βαγγέλη – ο οποίος τελικά έγινε και ο καινούριος μας drummer – αν μπορούσε να παίξει για το live. Εκείνος δέχτηκε αμέσως και καθώς δεν υπήρχε χρόνος για προετοιμασία, το κοντινότερο σε πρόβα ήταν το soundcheck. Περιττό να πούμε ότι δεν ήταν και από τα καλύτερά μας live! Να συμπληρώσουμε επίσης ότι η αλλαγή του drummer έγινε αρκετό καιρό μετά το όλο σκηνικό.

Ποια είναι τα συγκροτήματα που θαυμάζετε;

Θαυμάζουμε πολύ τα συγκροτήματα που καταφέρνουν να κάνουν το rock ‘n’ roll να ακούγεται ξανά φρέσκο και δυναμικό, αλλά και προκλητικό, ο καθένας με τον τρόπο του. Μερικοί τέτοιοι μουσικοί για εμάς είναι οι Twenty One Pilots, Yungblud, Billie Eilish, the 1975 αλλά και ο Solmeister από Ελλάδα.

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας κινήσεις;

Σε πρώτη φάση αυτό το καιρό είμαστε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του πρώτου μας δίσκου ο οποίος σκοπεύουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Σίγουρα θα τον συνοδεύσουν αρκετά live εντός και εκτός Ελλάδας όπως επίσης και μερικά νέα video clips. Βέβαια, στη πορεία μας ως τώρα πάντα υπήρχαν διάφορα όμορφα απρόοπτα στα σχέδιά μας, οπότε ανυπομονούμε και για αυτά!

Για το τέλος, ας ακούσουμε και ένα κομμάτι από τους Oceandvst!

Βρείτε τους Oceandvst στη σελίδα τους στο Facebook: OCEANDVST

Κανάλι στο YouTube: OCEANDVST

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό

Επιμέλεια συνέντευξης: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.