Συνέντευξη με τους Perfume!

Αν δεν τους έχετε ακούσει ακόμα, χάνετε! Προτού όμως τους ακούσετε, ας μάθουμε μερικές πληροφορίες για τους Perfume μέσα από την παρακάτω συνέντευξη που μας έδωσαν.

Τι είδος μουσικής παίζετε;

Reggae, ska, dub, swing. Είναι πολυμορφικός ο ήχος μας. Έχουμε επιρροές από παλιά ελληνικά τραγούδια και ανατολίτικα επίσης!

Πώς προέκυψε η ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος;

Δεν θυμάται κανείς!

Τι ξεχωριστό προσφέρει το συγκρότημά σας; Γιατί να σας ακούσει κάποιος;

Γιατί θα ακούσει τραγούδια που ήδη ξέρει, προσαρμοσμένα στα μέτρα μας. Θέλουμε να φτιάχνουμε με τέτοιο τρόπο τα κομμάτια, ώστε, αν κάποιος τα ακούσει, να καταλάβει ότι είμαστε εμείς. Στα live γινόμαστε μια παρέα με το κοινό. Τραγουδάμε, χορεύουμε και μοιραζόμαστε όμορφα συναισθήματα.

Πείτε μας μερικά σημαντικά στάδια της καριέρας σας…

Έχουμε βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Λάκη Παπαδόπουλο, Πάνο Μουζουράκη. Επίσης, αξέχαστη για μας θα μείνει η στιγμή που πραγματοποιήσαμε το Opening Act για τον Robbie Williams στα πλαίσια του Rockwave 2015. Πολύ σημαντικά gigs ήταν για μας και στα Μάταλα, Νύχτες Πρεμιέρας στο Αμαξοστάσιο, No Finish Line στο SNFCC και άλλα πολλά. Κάθε live είναι ιδιαίτερο για μας, γιατί είναι η στιγμή που παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να το μοιραστούμε με τον κόσμο. Διπλή χαρά είναι όταν συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία.

Τα δικά σας κομμάτια συνήθως με τι έχουν σχέση;

Με ό,τι έχουμε ζήσει ή έχουμε φανταστεί. Η έμπνευση έρχεται από παντού!

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο τραγούδι σας μέχρι στιγμής;  

Το κομμάτι που έπαιξε πρώτο στο ραδιόφωνο. Πρόκειται για το “Cache cache”!

Πείτε μας για κάτι «περίεργο» που είχε γίνει σε συναυλία σας.

Στα live οτιδήποτε «περίεργο» επιτρέπεται, γιατί είμαστε κι εμείς πολύ αυθόρμητοι! Γίνονται διάφορα κάθε φορά!

Συγκροτήματα που θαυμάζετε;

Ακούμε κυρίως ξένα. Radiohead, Porcupine Tree, Black Sabbath, Moderat, Cure και άλλα. Φυσικά, λατρεύουμε και την ελληνική μουσική! Έχουμε αδυναμία στις συναυλίες των Locomondo!

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας κινήσεις;

Θέλουμε να γράψουμε τον δεύτερο δίσκο μας εξ ολοκλήρου με ελληνικό στίχο. Ωστόσο, θα καθυστερήσουμε, γιατί ο πληκτράς μας υπηρετεί τη μαμά πατρίδα! Οπότε συνεχίζουμε τα live, προετοιμάζουμε καινούρια βίντεο, τραγούδια και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται!

Για το τέλος, ας ακούσουμε το “Cache cache”!

Facebook: Perfume

YouTube: κανάλι των Perfume

Συνέντευξη στον Μιχάλη Δραμιτινό

Επιμέλεια: Ευγενία Κελαράκου

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.