Χρησιμοποίησε τη δύναμη της Συνήθειας, για να την «παλέψεις»

Όταν στη ζωή σας συμβαίνουν σημαντικά και αναπάντεχα γεγονότα – μια αλλαγή στον εργασιακό τομέα, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, μια ασθένεια ή απώλεια – πώς διατηρείτε την αυτοσυγκέντρωσή σας για όλα όσα πρέπει να κάνετε και τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά; Δημιουργώντας κάποια σταθερότητα εκεί που υπάρχει αστάθεια, διασφαλίζετε ότι θα έχετε συνήθειες που ευθυγραμμίζονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Σκεφτείτε 5 με 10 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνετε κάθε εβδομάδα, για να έχετε ένα καλό επίπεδο στη ζωή σας και γράψτε τα σε μια λίστα. Πολλές από τις συνήθειές μας εμπίπτουν σε έναν από τους παρακάτω τομείς: την προσωπική μας εικόνα, την επαγγελματική μας εικόνα, τις σχέσεις και την υγεία μας (τόσο σωματική όσο και ψυχική).

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς θα λογοδοτήσετε στον εαυτό σας, αν δεν κάνετε κάτι. Θα φτιάξετε τη λίστα που θα την βλέπετε συχνά; Θα χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή, για να ορίσετε υπενθυμίσεις; Θα κανονίσετε να βλέπετε τους φίλους σας κάθε εβδομάδα; Πολλές φορές με το να ορίσουμε σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες κάποιες πράξεις μάς κινητοποιεί περισσότερο από το να σκεφτούμε απλά κάτι που πρέπει να κάνουμε «αυτή την εβδομάδα».

Αντί αυτού, δοκιμάστε να θέσετε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα το υλοποιείτε. Π.χ. Παρασκευή βράδυ σινεμά, Σάββατο πρωί σούπερ μάρκετ. Η δημιουργία και η ενίσχυση των συνηθειών με αυτό τον τρόπο μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι θα κάνετε ό, τι χρειάζεστε – ανεξάρτητα από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σας. 

Επιμέλεια κειμένου: Ευγενία Κελαράκου

Βασιλική Παπαδάτου

NLP, Time Line Therapy & Hypnosis Practitioner, μαθήτρια Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και του Coaching. Σκοπός μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να επιτυγχάνουν θετικές αλλαγές που διαρκούν, στον εαυτό τους και στην συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να μπορούν να αισθάνονται καλύτερα και να απολαμβάνουν περισσότερο την καθημερινότητά τους. Λάτρης της Επιστημονικής (και όχι μόνο) Φαντασίας. Fun του Challenge the Status Quo. Αγαπημένο Quote: Σταμάτα να σκέφτεσαι όσα δεν μπορείς να κάνεις και ξεκίνα να γράφεις γι’αυτά που μπορείς. Μετά βρες τον τρόπο να τα κάνεις πραγματικότητα. Μαζί θα ανακαλύψουμε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια του μυαλού.