AEW: Ο νέος ανταγωνιστής των Raw-SmackDown;

Στις 2 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησε και επίσημα ένα νέο show που ανήκει στην κατηγορία του Pro-Wrestling, γνωστό και στην Ελλάδα ως κατς. Το Pro-Wrestling ή κατς έχει τη μορφή πάλης, αλλά σε αντίθεση με την κανονική πάλη, εδώ οι κινήσεις είναι περισσότερο εντυπωσιακές (συνήθως δεν χτυπάει πραγματικά ο παλαιστής) και υπάρχει κάποιο σενάριο. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα πιο γνωστά show παγκοσμίως του WWE: Raw, SmackDown, NXT κ.λπ. Το όνομά του «All Elite Wrestling: Dynamite» και προβάλλεται στις ΗΠΑ από το TNT με δίωρο επεισόδιο εβδομαδιαίως.

Η αλήθεια είναι πως το All Elite Wrestling μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά, καθώς θα έρθει αντιμέτωπο με το ήδη πετυχημένο WWE. Τόσο η ίδια η παραγωγή όσο και οι fans που αναμένουν αγωνιωδώς τα επεισόδια θεωρούν ότι θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία για ποικίλους λόγους!

Πρώτα απ’ όλα, στη βασική ομάδα των παλαιστών υπάρχουν ήδη διάσημοι στο κοινό και μάλιστα από τον ανταγωνιστή τους, το WWE. Ο Cody Rhodes γνωστός από το WWE με μεγάλη επιτυχία, έχει τη θέση υποδιευθυντή (executive vice president) στο καινούριο show και θα είναι ταυτόχρονα πρωταγωνιστής-παλαιστής. Ο Chis Jericho είναι ένα ισχυρό χαρτί στο show έχοντας εμπειρία ετών από το WWE και όντας ένας από τους αγαπημένους του κοινού. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Άλλα ονόματα είναι ο Dean Ambrose από το WWE που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό με την παρέα του, SHIELD. Πλέον έχει το όνομα Jon Moxley.

Άλλα ονόματα από το WWE που πλέον πήραν μεταγραφή στο All Elite Wrestling είναι ο «αλλόκοτος» Goldust, αδερφός του Cody Rhodes με το επίσημό του όνομα να είναι Dustin Rhodes. O Neville που ξεκίνησε δυναμικά στο WWE πλέον ονομάζεται Pac. Ο πιο πρόσφατος από το SmackDown Tye Dillinger παίρνει και εκείνος μεταγραφή με το όνομα Shawn Spears. Ακόμα και στην ομάδα παρουσίασης προστίθεται ο Jim Ross από το WWE (γνωστός από τα παλιότερα show). Τέλος, μέρος της παραγωγής του All Elite Wrestling αποτελεί και ο Billy Gunn.

O Chris Jericho σε ρόλο τραγουδιστή

Πέρα από τους γνωστούς επαγγελματίες παλαιστές, καθώς και τους υπόλοιπους που δεν είναι ιδιαίτερα διάσημοι στο ευρύ κοινό, σημαντικό κομμάτι αποτελούν και οι γυναίκες παλαίστριες που τα τελευταία χρόνια έχουν εντυπωσιάσει με τις ικανότητές τους.

Παρόλο που σε τέτοια shows πάλης υπάρχει συνήθως σενάριο, στο συγκεκριμένο εικάζεται πως οι παλαιστές διαθέτουν περισσότερη ελευθερία στις κινήσεις και σε πολλές περιπτώσεις δε θα ακολουθείται κάποιο συγκεκριμένο σενάριο. Υπάρχει η θέληση από την παραγωγή να αναδεικνύουν τον παλαιστή σαν προσωπικότητα, ως ένα σεβαστό πρόσωπο που θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις πραγματικές του ικανότητες και όχι απλώς να είναι μια «μαριονέτα».

Το All Elite Wrestling υπόσχεται μια νέα εμπειρία στο κοινό του. Μάλιστα, θεωρείται ως το πρώτο show με μεγάλη χρηματοδότηση εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες που θα ανταγωνιστεί τα διάσημα Raw-SmackDown. Η επίσημη πρεμιέρα είχε θετικά σχόλια, έναν ακόμα πρώην σταρ του WWE τον Jack Swagger (στο νέο show παρουσιάζεται ως Jack Hager). Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα επόμενα επεισόδια όπως και τα main event πώς θα εξελιχθούν.

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Πηγές:

https://www.allelitewrestling.com/post/aew-on-tnt-starts-wed-october-2nd-8-7c-aewdynamite

https://www.allelitewrestling.com/roster

https://en.wikipedia.org/wiki/All_Elite_Wrestling

Εικόνες:
Tarra Dunlop

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.