Έχει θετικές πλευρές η ανεργία;

Στην Ελλάδα της κρίσης εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν τη στέρηση της εργασίας, αισθάνονται την μη κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών σε συνδυασμό με τη διάχυτη αρνητική κριτική του περιγύρου και του κοινωνικού συνόλου.

Η ανεργία παραμένει ένα από τα ογκώδη κοινωνικά προβλήματα και αιτία της μετανάστευσης χιλιάδων νέων σε χώρες του εξωτερικού. Προκαλεί δυσφορία και αρνητικά συναισθήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι βάλλονται από αυτή.

Μπορούμε όμως, ακόμα και σε αυτή που όλοι απεύχονται, να βρούμε κάτι καλό; Έχει η ανεργία και τη θετική της πλευρά;

Όσο περίεργο και αν φαντάζει αυτό που διαβάζετε, η περίοδος που είσαι άνεργος είναι μια καλή ευκαιρία να εμβαθύνεις στη ζωή σου και να εστιάσεις περισσότερο στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου. Μπορείς ακόμα να αξιοποιήσεις τις ώρες που δεν εργάζεσαι, ώστε να ασχοληθείς με χόμπι και με δραστηριότητες που σε γεμίζουν.

Η ανεργία μπορεί να είναι μία περίοδος στην οποία επαναπροσδιορίζεις τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και πού θέλεις να προοδεύσεις επαγγελματικά και προσωπικά. Αξιοποίησε αυτή την περίοδο, για να αθληθείς, να ξεκουραστείς, να διαβάσεις ένα καινούριο βιβλίο ή να δεις μία καινούρια ταινία. Μπορείς ακόμα να βελτιώσεις την κοινωνική σου ζωή, να βρεις καινούριους φίλους και να συναναστραφείς περισσότερους ανθρώπους.

Αν δεν έχεις εργασία, μην απογοητεύεσαι και μην αφήνεις αυτό το γεγονός να ορίζει αποκλειστικά τη ζωή σου. Αναζήτησε ενδιαφέροντα, βρες αγγελίες, απασχολήσου με μία ή περισσότερες δραστηριότητες και το καλύτερο θα έρθει!

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.