Δε θέλω να μην πεθάνω. Θέλω να ζήσω!

Ένα είναι το βέβαιο γεγονός σε αυτή τη ζωή: πως κάποτε θα πεθάνουμε. Ο θάνατος είναι η φυσική μας κατάληξη και το πέρασμα της βιολογικής μας ύπαρξης σε ένα άλλο στάδιο. Οι απόψεις για την ύπαρξη της ζωής ή όχι μετά το θάνατο είναι πολυποίκιλες και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δε θέλω προς το παρόν να μπω σε τέτοιες αναλύσεις, γιατί θέλω να δείξω σε αυτό το άρθρο πως σημασία δεν έχει να μεμψιμοιρείς για το αναπόφευκτο τέλος, αλλά να δημιουργήσεις την πιο υπέροχη ζωή που θα μπορούσες να ζήσεις.

Δε θέλω να προσπαθώ να νικώ καθημερινά το θάνατο. Αυτόν δεν κατάφερε να τον νικήσει ποτέ κανείς. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίσω τη ζωή, να ζήσω μια ζωή στην οποία θα είμαι ο εαυτός μου και δε θα τον “κόβω και ράβω” για τις απαιτήσεις των άλλων.

Θέλω να ζήσω! Θέλω να γευτώ τις χαρές αυτού του όμορφου και σύντομου ταξιδιού, να μη καταπιέσω τον εαυτό μου, για να αισθάνομαι πως ταιριάζω με όλους τους άλλους, αλλά όχι με τον εαυτό μου.

Θέλω πριν κλείσω τα μάτια μου να έχω υπάρξει ως μια πηγή έμπνευσης έστω για έναν άνθρωπο. Να τον έχω εμπνεύσει να μιλήσει ανοιχτά για τον κόσμο του, να ακολουθήσει τα όνειρά του, να αγαπήσει τον εαυτό του και να τον αγκαλιάσει.

Δε θέλω να γλιτώσω το θάνατο. Θέλω να ζήσω μια ζωή η οποία θα τον “νικήσει”, μια ζωή η οποία θα ξεπεράσει τη βιολογική μου υπόσταση και θα μεταφερθεί και στους άλλους ανθρώπους ως κάτι που θα είναι άξια να τη θυμούνται.

Θέλω να ζήσω πριν πεθάνω!

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.