Πίστεψε στον εαυτό σου (Believe in yourself)

Μια φράση που ακούμε όλοι μας συχνά και δυστυχώς δεν της δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Γιατί παραιτούμαστε από κάτι που μόνο εμείς μπορούμε να λύσουμε; Ας δώσουμε λοιπόν απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις οι οποίες δημιουργούνται σε κάποιον όταν σκέφτεται αυτή την φράση.

Πολλές φορές αναλογιζόμαστε μια κατάσταση και περιμένουμε από τους δικούς μας ανθρώπους να μας βοηθήσουν. Όμως τι συμβαίνει όταν αυτοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μας βοηθήσουν; Τότε, βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και οφείλουμε να τα φέρουμε εις πέρας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το μέγεθος της κατάστασης και δεν πρέπει ποτέ να πιστέψουμε ότι είμαστε λίγοι για να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας έρχεται. Πιστέψτε σε εσάς γιατί μέσα σας κρύβονται πολλές δυνάμεις που δεν έχετε ανακαλύψει!

Σε μια κατάσταση που απαιτεί την συγκέντρωση και την απόλυτη προσοχή μας δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σε όσους προσπαθούν να μας υποβαθμίσουν λέγοντάς μας ότι δεν μπορούμε. Πρέπει να βρούμε όλα όσα μας δίνουν δύναμη και να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να νιώθει κουρασμένος από καταστάσεις του παρελθόντος όμως αυτό δεν αποτελεί αιτία που να σας κάνει να πάψετε να πιστεύετε στις δυνάμεις σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να δίνουμε λίγο χώρο και χρόνο στον εαυτό μας για να μπορέσει να ηρεμήσει, να σκεφτεί καθαρότερα και να συνεχίσει δριμύτερος.

Μη ξεχνάτε ότι -στην χειρότερη περίπτωση- στον κόσμο αυτό είμαστε απολύτως μόνοι μας και τότε τι; Από ποιον θα ζητήσουμε βοήθεια; Ο εαυτός μας είναι αυτός που πρέπει να μας στηρίζει στον απόλυτο βαθμό κάθε στιγμή. Εμείς προκαλούμε πολλές από τις καταστάσεις που ζούμε και γι’ αυτό ας σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα πριν πράξουμε. Να είμαστε σίγουροι για κάθε επόμενο βήμα και να πιστεύουμε ότι στο τέλος του μονοπατιού θα είμαστε εμείς που θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οφείλω να τονίσω πως είναι απολύτως απαραίτητο να πιστέψουμε σε εμάς όμως καλό θα ήταν να αποφευχθεί η μετάβαση στο άλλο άκρο, δηλαδή στο να γίνουμε εγωιστές και να θεωρούμε πως είμαστε καλύτεροι των άλλων. Καθένας περνάει τα δικά του προβλήματα και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνουμε συγκρίσεις. Το μόνο που θα ήταν χρήσιμο και θετικό για την ανθρώπινη ψυχική υγεία είναι το να δώσουμε μία χείρα βοηθείας σε όποιον συνάνθρωπό μας το έχει ανάγκη.

Πίστεψε σε εσένα! Πίστεψε ότι μπορείς!

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας