Τα όνειρά μας, οι μεγαλύτεροι ασθενείς της πανδημίας!

Το τελευταίο διάστημα γυρνάει συνέχεια στο μυαλό μου μία φράση της Έλενορ Ρούζβελτ: «Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους».

Άραγε αρκεί μόνο να πιστεύεις σ’ αυτά; Άραγε ο περιβόητος Νόμος της Έλξης βρίσκει εφαρμογή σε μία εποχή που τα πάντα υπολειτουργούν;

Ζούμε σε μία εποχή που ακόμη και ο πιο βαθιά ρομαντικός και ονειροπόλος έχει κάνει βίαιη προσγείωση στην πραγματικότητα. Η ψυχολογία μας καθημερινά βάλλεται μα εμείς υποχρεούμαστε να κάνουμε λίγο κουράγιο ακόμη.

Λένε πως οι κρίσεις γεννάνε ευκαιρίες. Ή μάλλον έχουν δίκιο ή μάλλον παίζουν με τον πόνο μας. Εσύ τι διαλέγεις; Εκεί είναι η διαφορά. Αρκείσαι σε μία ιδέα ότι κάθε μέρα που περνάει θα είναι ίδια με την προηγούμενη και άντε πάλι απ’ την αρχή; Σου φτάνει; Από μικρή, θυμάμαι, πίστευα σθεναρά πως ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Όσο μεγαλώνω, κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι τίποτα δεν σου ‘ρχεται από μόνο του. Εσύ θα το φέρεις στην ζωή σου. Φυσικά, σαν control freak αυτό κάπως με ηρεμεί, δεν θα πω ψέματα.

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να απογοητεύεται με την καθημερινότητα και να μην βρίσκεις ούτε ένα ψίχουλο ελπίδας στην πραγματικότητα που ζούμε για να πιαστείς, ψάξε καλύτερα. Εάν βλέπεις τα όνειρά σου να μην βρίσκουν θέση πλέον στα σχέδιά σου και εάν πλέον πράγματα που κάποτε θεωρούσες δεδομένα, τώρα παλεύεις για να τα κρατήσεις, θυμήσου αυτό:

Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη. Θα χαθεί ολοκληρωτικά μόνο αν εσύ του το επιτρέψεις.

Επίσης, λένε ότι «δεν μας φταίνε οι καταστάσεις που περνάμε, αλλά το πώς τις ερμηνεύουμε». Αν κάτσεις να αναλογιστείς όλες εκείνες τις φορές που έμεινες άπραγος, γιατί περίμενες κάτι ή κάποιον να έρθει να σε «σώσει», θα χάσεις το μέτρημα. Θέλεις απλώς να περάσει άλλη μία μέρα και περιμένεις πότε θα αποφασίσουν να σου δώσουν το οκ! Πότε θα σου επιτρέψουν να ζήσεις, να ονειρευτείς, να διεκδικήσεις αυτό που επιθυμείς! Πράξε έτσι λοιπόν, εάν αυτό σε ικανοποιεί. Μάθε όμως αυτό, ότι ίσως εκείνη η μέρα να μην έρθει και ποτέ. Όχι γιατί αυτοί δεν στο επέτρεψαν, αλλά γιατί τόσο καιρό εσύ ήσουν αυτός που κρατούσες τον εαυτό σου πίσω.

Λένε ότι, άμα το πιστέψεις, κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί. Η λύση ποτέ δεν είναι μία και ποτέ δεν έρχεται να σε βρει. Είναι εγωίστρια και περιμένει εσένα να πας. Ξέρω ότι ξέρεις και αυτό αρκεί. Τώρα μένει ένα. Ξεκίνα!

Τελειόφοιτη Οικονομικών και γέννημα θρέμμα Λαρισαία, με έμφυτες τάσεις φυγής. Ούσα κυνική εκπρόσωπος του ρομαντισμού και αιώνια υποστηρικτής της προσωπικής εξέλιξης, λατρεύω να διαβάζω, να γράφω και να απαθανατίζω στιγμές που φαντάζουν μοναδικές στα μάτια μου!