Τι θα γίνει με τα ΑΕΙ;

Εξ αποστάσεως θα γίνονται οι ορκωμοσίες και διάφορες άλλες τελετές των Α.Ε.Ι. για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) η οποία δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας προ ολίγων ημερών αναφέρει πως «η εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων (υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής) και σεμιναρίων στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών και με φυσική παρουσία των φοιτητών υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο έως τον αριθμό πενήντα (50) ανά τμήμα».

Η παιδεία ήταν ένα κομμάτι που ανέκαθεν αποτελούσε αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κομμάτων για την ψήφιση νομοσχεδίων. Εδώ παρατηρούμε μια συσπείρωση και κοινή πολιτική από τη πλειοψηφία των ενταγμένων στην Ελληνική Βουλή κομμάτων με απώτερο σκοπό την προστασία των φοιτητών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού τους κύκλου.

Αυτή η απόφαση είναι μία ακόμη προσπάθεια η οποία φανερώνει τα σχέδια της κυβέρνησης περί αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας. Θα υπάρξουν δυσκολίες σχετικά με την εγγραφή πρωτοετών αλλά και την αποστολή-παραλαβή εντύπων από τις γραμματείες των τμημάτων. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη κατάλληλων πληροφοριακών συστημάτων για την αποφυγή τραγικών λαθών τα οποία θα μπορούσαν να κοστίσουν ακριβά σε μία μερίδα φοιτητών.

Ευελπιστώ η κυβέρνηση να έχει ξεκάθαρο και κατανοητό πλάνο για την τωρινή πορεία αλλά και για τη μετέπειτα πορεία των ΑΕΙ.

Εικόνα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Flickr

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας