Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Στις 16 Οκτωβρίου έχει οριστεί η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Για τη φετινή χρονιά, η συγκεκριμένη Ημέρα μας καλεί να δράσουμε σε όλους τους τομείς προκειμένου να υπάρχει υγιεινή και βιώσιμη διατροφή για όλους!

Η επίτευξη μηδενικής πείνας δεν έχει να κάνει μόνο με την αντιμετώπιση της πείνας, αλλά την ανατροφή των ανθρώπων ενώ παράλληλα «αναθρέφουμε» τον πλανήτη.

Επιπλέον, μας καλεί όλους να σκεφτούμε τι τρώμε! Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης, αστικοποίησης και αύξησης του εισοδήματος. Από εποχιακά φρούτα και λαχανικά και από τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, έχουμε στραφεί σε τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, λιπαρά, αλάτι και επεξεργασμένο κρέας. Έτοιμα φαγητά και fast food είναι επίσης μια συνήθεια.

Για να δούμε τι παρουσιάζουν και τα στοιχεία, πάνω από 670 εκατομμύρια ενήλικες είναι παχύσαρκοι, καθώς και 120 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-19 ετών. Πάνω από 40 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών είναι υπέρβαρα ενώ σε αντίθεση πάνω από 820 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα.

Μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση πιθανότητας θανάτου όπως διαβήτη, καρδιοπάθειας και κάποια είδη καρκίνου.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!