Η θανατηφόρα συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν – τι συνέβη;

Το πρωί της Τετάρτης 8/1/20 το ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737-800NG συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη με κατεύθυνση το Κίεβο. 176 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους (πλήρωμα και επιβάτες). Μεταξύ των θυμάτων ήταν 82 από το Ιράν, 63 από Καναδά, 11 από Ουκρανία, 10 από Σουηδία, 3 από Γερμανία, 3 από Βρετανία σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό εξωτερικών.

Οι αιτίες της συντριβής δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα και ό,τι έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής είναι κυρίως εικασίες. Στις πιθανές αιτίες έχουν αναφερθεί βλάβες στη μηχανή, παρόλο που το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε «περάσει» από συντήρηση στις 6 Ιανουαρίου και δεν υπήρχαν εμφανή δείγματα κάποιας βλάβης σύμφωνα με την εταιρεία Ukraine International Airlines. Με τους διεθνείς κανόνες το Ιράν είναι υπεύθυνο για την έρευνα της αιτίας και θα εμπλακούν επίσης παγκόσμιες αλλά και ουκρανικές αρχές. Ένας τοπικός αξιωματούχος της αεροπορίας ανέφερε ότι ο πιλότος δεν δήλωσε έκτακτη ανάγκη.

Αρκετές πτήσεις έχουν ακυρωθεί στον εναέριο χώρο του Ιράν για λόγους προφύλαξης, ενώ ίσως χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια. Να τονιστεί ότι το αεροσκάφος ήταν μόλις 3 ετών!

*Η πρώτη εικόνα του άρθρου δεν απεικονίζει το πραγματικό γεγονός

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!