Η τεχνολογία των smartphone μπορεί να σώσει ζωές μέχρι το 2030

Μπορεί τα smartphone να εγκυμονούν διάφορους κινδύνους στις ανεπτυγμένες χώρες λόγω υπερβολικής χρήσης, ωστόσο στις αναπτυσσόμενες και στις χώρες που υπάρχει ανάγκη, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές. Εργαζόμενοι της υγειονομικής περίθαλψης στην Ουγκάντα και την Ινδία θα εξοπλιστούν με smartphone και tablet προκειμένου να έχουν μια ανάλυση στοιχείων, χάρτες και «τάσεις» στα social media ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση κινδύνου ή ανάγκης.

Το συγκεκριμένο project που υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Τράπεζα και αρκετούς άλλους, κοστολογείται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο θάνατος 6 εκατομμυρίων παιδιών και γυναικών μέχρι το 2030 και θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες που το έχουν ανάγκη.

Έτσι, με τη χρήση της τεχνολογίας που όλοι έχουμε συνηθίσει, θα βοηθήσει διάφορους ανθρώπους στον τομέα της υγείας να κάνουν καλύτερες προβλέψεις και να προλάβουν τον κίνδυνο.

Πηγή:

https://www.weforum.org/agenda/2019/10/smartphone-tech-prevent-deaths-women-children-2030/

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.