Έρχεται το ηλεκτρικό και χωρίς οδηγό λεωφορείο στα Τρίκαλα!

Στο Δήμο Τρικκαίων έρχεται μια νέα εποχή! Υπογράφτηκε σύμβαση ώστε να κυκλοφορούν 2 ηλεκτρικά και πλήρως αυτοματοποιημένα λεωφορεία τα οποία θα έχουν ως βασική διαδρομή τη μεταφορά επιβατών από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Όθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο Ριζαριό και αντιστρόφως.

Ωστόσο η ηλεκτροκίνηση στα Τρίκαλα δεν είναι κάτι τελείως καινούριο, διότι υπήρχε ήδη το πρόγραμμα ELVITEN που από τις αρχές του 2019 διαθέτει ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα στο κοινό αλλά και σε επαγγελματίες της πόλης (συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 5296 ταξίδια με τα εν λόγω οχήματα, καλύπτοντας συνολική απόσταση πάνω από 15.622 Km).

Επίσης υπάρχουν 2 σταθμοί δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εγκατασταθεί από το 2018 στο κέντρο της πόλης (Δημοτικό Parking Κανούτα) και στον Μύλο Ματσόπουλου και έχουν εξυπηρετήσει έκτοτε δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Τέλος, το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου Τρικκαίων (δωρεά της εταιρείας Γκοργκόλης ΑΕ) που χρησιμοποιείται από την Διεύθυνση Καθαριότητας για την επίβλεψη των εργασιών στην πόλη.

Παράλληλα με την είδηση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία γίνεται προσπάθεια συνεργασίας με κορυφαίο κινεζικό όμιλο, τον Weichai Group.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!