«Είναι επείγον»: διαδηλώσεις και συλλήψεις ακτιβιστών για το κλίμα παγκοσμίως

Από τη Δευτέρα 7/10/19 ξεκίνησαν σε παγκόσμιο επίπεδο διάφορες ειρηνικές διαδηλώσεις ακτιβιστών για το κλίμα. Χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους με βασικό αίτημα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αποτροπή μιας οικολογικής καταστροφής.

Στο Λονδίνο έγιναν 135 συλλήψεις ακτιβιστών από την οργάνωση Extinction Rebellion, καθώς είχαν αποκλείσει γέφυρες και δρόμους στο κέντρο της πόλης. Η οργάνωση αυτή έχει αποφασίσει να συνεχίσει την εκστρατεία της για 2 βδομάδες, δίνοντας το παράδειγμα και το συντονισμό σε αντίστοιχες οργανώσεις και ακτιβιστές παγκοσμίως.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες υπήρξαν και στην Ολλανδία όπου συνελήφθησαν 100 ακτιβιστές που είχαν μπλοκάρει το δρόμο μπροστά από το εθνικό μουσείο της χώρας. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες είχαμε στην Ισπανία, την Αυστρία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Μάλιστα αναμένεται τις επόμενες 2 βδομάδες να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες σε πάνω από 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις κυβερνήσεις για μείωση εκπομπών άνθρακα.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!