Ηχογράφησε στην Ισλανδία… με έκπτωση!

Μια νέα καινοτόμα ιδέα θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας στις 6 με 9 Νοεμβρίου. Όσοι διεθνείς καλλιτέχνες θέλουν να ηχογραφήσουν μουσική στην Ισλανδία, θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης 25% σε όλα τα έξοδα ηχογράφησης. Τα έξοδα περιλαμβάνουν κόστη ταξιδιού, διαμονής, μέχρι και την πρόσληψη μηχανικού!

Το συγκεκριμένο project στηρίζεται από την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και την Iceland Music και ονομάζεται «Record In Iceland». Καλύπτει αρκετές εγκαταστάσεις ηχογράφησης, από το Greenhouse Studios που είχε χρησιμοποιήσει ο Kanye West το 2016, μέχρι και το Syrland Studio που έχει φιλοξενήσει αρκετά διάσημα ισλανδικά συγκροτήματα (Björk, Of Monsters & Men).

Σύμφωνα με στελέχη της Iceland Music, τα στούντιο ηχογράφησης της Ισλανδίας θεωρούνται «κρυμμένο μυστικό», καθώς αυτή η ηρεμία στα ισλανδικά εδάφη δημιουργεί μια μοναδική μουσική κουλτούρα.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικά ψιλά γράμματα. Η αίτηση για έκπτωση πρέπει να γίνεται από τον παραγωγό του project και να περιλαμβάνει αποδείξεις για όλα τα έξοδα. Επίσης, ο συνολικός χρόνος της ηχογραφημένης μουσικής πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά και να εκδοθεί μέσα σε 18 μήνες.

Να τονιστεί ότι η Ισλανδία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει μεγάλες παραγωγές κινηματογράφου και τηλεοπτικών σειρών, όπως Game of Thrones, Star Wars, Thor.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!