Τα εμπόδια στη συμφωνία για το Brexit

Παρόλο που όπως όλα δείχνουν υπάρχει συμφωνία από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, υπάρχουν κάποια εμπόδια που ενδέχεται να καθυστερήσουν τη συμφωνία.

Η αντιπολίτευση της Βρετανίας και ειδικότερα το κόμμα των εργατικών με ηγέτη τον Jeremy Corbyn, δηλώνει πως η εν λόγω συμφωνία είναι χειρότερη από εκείνη που είχε φέρει στο «τραπέζι» η πρώην πρωθυπουργός Theresa May και που είχε απορριφθεί από το Κοινοβούλιο. Μάλιστα ο ηγέτης των εργατικών δηλώνει πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι μια λύση, αλλά εξαρτάται από το τι θα προτείνει να ψηφίσουν ο Boris Johnson.

Επίσης, το Δημοκρατικό κόμμα της Β. Ιρλανδίας δήλωσε πως και εκείνο είναι διστακτικό για την επικύρωση της Συμφωνίας για το Brexit.

Όσον αφορά τη Σκωτία, η Nicola Sturgeon του κόμματος SNP δηλώνει πως η Σκωτία δεν είχε ψηφίσει το Brexit και ούτε πρόκειται!

Όλα θα κριθούν από το Σάββατο που θα ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης ή μη της συμφωνίας που θα φέρει ο Boris Johnson στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Αν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο το Brexit θα γίνει όπως είναι προγραμματισμένο στις 31 Οκτωβρίου.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!