2 έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το μήνυμα του πρωθυπουργού, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και επηρεάζει πλέον όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα οι κίνδυνοι είναι μικρότεροι στα σχολεία, διότι τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα.

Δεν αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού ένα γενικό lockdown, γι‘ αυτό απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό, δηλαδή προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας.

Ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 2 μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Στόχος να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Στο καφέ και στο εστιατόριο θα μπαίνουμε στο εξής με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Επίσης θα υπάρξει ενίσχυση των ελέγχων για τα μέτρα, ενώ η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο όπου είναι εφικτό.

Η εφαρμογή των 2 νέων μέτρων ξεκινάει από το πρωί του Σαββάτου στις 6.00

22/10/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!