21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από εκδρομείς στους Αγίους Τόπους

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα, 2 με ήπια πνευμονία. Πρόκειται για ομάδα που είχε πραγματοποιήσει εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Στις περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το σύστημα υγείας της χώρας πιέζεται αφόρητα και οι γιατροί δίνουν καθημερινά μάχη και υπηρετούν με αυτοθυσία τον Έλληνα πολίτη. Είναι ντροπή να βγαίνουμε και να καταγγέλλουμε τα νοσοκομεία μας.

Κέντρο μελέτης – Καλαμάτα

Στην Ελλάδα και παγκοσμίως αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο δήλωσε πως δεν χρειάζεται πανικός, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα. 

Ενδεικτικά μερικές οδηγίες προστασίας:

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.