Ανοίγει το λιανεμπόριο – επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο

Χαλάρωση μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης από το Υπουργείο Υγείας.

Από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Επίσης, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια. Όπως τόνισε ο υφυπουργός πρόκειται για πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων θα παρθούν αποφάσεις την επόμενη βδομάδα με προοπτική έναρξης ορισμένων τάξεων από τις 12 Απριλίου και με τη χρήση αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.