Άνοιγμα σχολείων: με κλιμακούμενη ώρα και πλατφόρμα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Η εισήγηση των ειδικών ήταν να ξεκινήσουμε το άνοιγμα με τις μικρότερες ηλικίες, δήλωσε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοινώθηκε χτες, ανοίγουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και η λειτουργία ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, δηλαδή κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης.

Έτσι, θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης ανάλογα με την τάξη. Η ευθύνη – ρύθμιση θα είναι του διευθυντή. Αυτό θα συμβεί για να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Τα διαλείμματα θα είναι διαφορετικά. Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας. Τα ολοήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη, πρόκειται να ανοίξει μια ξεχωριστή, διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό προληπτικά. Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 στα 386 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς, καθαρά προληπτικής φύσης και σχετίζεται με το να μπορεί να υπάρχει μία επιδημιολογική εικόνα από τα σχολεία.

Η πρόβλεψη είναι η πλατφόρμα για τα δωρεάν τεστ να απευθύνεται και σε μαθητές λυκείου. Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί κ.λπ.

Σχετικά με τα γυμνάσια και λύκεια θα γίνουν συζητήσεις τις επόμενες μέρες, τόνισε η υπουργός. Το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, από την επιτροπή των ειδικών.

Για τα φροντιστήρια δεν υπάρχει κάποια εισήγηση. Η επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση προς το Υπουργείο σχετικά με τα πανεπιστήμια, οπότε συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η υπουργός διευκρίνισε ότι η εξεταστική θα γίνει εξ αποστάσεως.

Πηγή: Δηλώσεις στον ΑΝΤ1

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!