Άνοιγμα σχολείων: Με νέα μέτρα και SMS με κωδικό 4 – προτεραιότητα στη Γ’ Λυκείου

Από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ανοίγουν ξανά όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Όσο λειτούργησαν τα σχολεία στην χειρότερη φάση της πανδημίας είχαμε μόλις 0,7% κλειστά τμήματα για λόγους πρόληψης, τόνισε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τα παλιότερα μέτρα, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω. Υπάρχουν αντισηπτικά, αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, σχολαστικός καθαρισμός, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, σταθερές ομάδες παιδιών π.χ. στα αθλητικά, απαγορεύονται οι εκδρομές, επισκέψεις μόνο ανά τμήμα κ.λπ.

Για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα, όπως ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και αυτό θα το ορίσει ο διευθυντής του σχολείου, όπως επίσης και πολλαπλοί είσοδοι όπου υπάρχουν. Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κάνουν τηλεκπαίδευση όλα τα γυμνάσια και λύκεια. 

Ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος εξήγησε ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας και για αυτό ανοίγει πρώτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου δήλωσε η υπουργός. Σχετικά με το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Η κα. Παγώνη διευκρίνισε ότι η Γ’ Λυκείου πρέπει να προηγηθεί από τις υπόλοιπες τάξεις και σιγά σιγά οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το γυμνάσιο, ενώ να γίνονται και συχνά τεστ κορωνοϊού σε καθηγητές και μαθητές όταν ανοίξει η Γ’ Λυκείου.

Πηγή: Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!