Δείτε τις νέες κατηγορίες επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε 3 νέες κατηγορίες ΚΑΔ, οι οποίες θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Συνολικά οι ΚΑΔ μαζί με τους καινούριους καλύπτουν το 76% των επιχειρήσεων.

Οι νέες κατηγορίες ΚΑΔ:

1η κατηγορία

Μεσιτικά γραφεία, διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κατασκευή κτιρίων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών πυλών, καθαρισμός κτιρίων και καθαριστήρια ρούχων, γενικό εμπόριο αρτοσκευασμάτων, κτηνίατροι, φιλανθρωπικά σωματεία και κοινωφελή ιδρύματα, λιανικό εμπόριο, υπαίθριες αγορές, δραστηριότητες τηλεφωνικών κέντρων κλπ.

2η κατηγορία

Βιομηχανία, το χονδρεμπόριο, εξορυκτική δραστηριότητα, δασοκομία, υλοτομία, ασφάλιση, ελεγκτικές εταιρίες και άλλες υπηρεσίες. Στις 2 πρώτες κατηγορίες περιλαμβάνεται 4μηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων με έκπτωση 25% για εμπρόθεσμης καταβολής. Επιπλέον για τον ΦΠΑ Απριλίου παρέχεται έκπτωση 25% σε εμπρόθεσμη καταβολή η οποία θα συμψηφισθεί με μελλοντικές οφειλές. Προϋπόθεση είναι η καταβολή των υποχρεώσεων του Μαρτίου. Σχετικά με τους επαγγελματίες και εργαζόμενους ισχύει η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

3η κατηγορία

Εμπορία και διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου, πρατήρια καυσίμων, διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Σε αυτή την κατηγορία προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους. Για το κλάδο εμπορίας και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις ρευστότητας.

30/03/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!