ΗΠΑ: 2 τρισ. δολ. για τον κορωνοϊό – το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην αμερικανική ιστορία

Γερουσία και Λευκός Οίκος αποφάσισαν να δράσουν με τη σειρά τους με ένα υπέρογκο πακέτο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, για να αντιμετωπιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος του κορωνοϊού στις Η.Π.Α. Πρόκειται για ένα ποσό 2 τρισ. δολαρίων. Η συμφωνία μεταξύ των 2 κομμάτων – Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών – αναμένεται να εγκριθεί μέσα στη μέρα.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer, θεωρεί το πρόγραμμα διάσωσης ως «το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην αμερικανική ιστορία» και το περιγράφει σαν «σχέδιο Μάρσαλ για τα νοσοκομεία και τις ιατρικές ανάγκες».

Σύμφωνα με τον McConnell, το πακέτο θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να πληρώσουν λογαριασμούς εξαιτίας απόλυσης από την εργασία τους λόγω κορωνοϊού, να ανανεώσουν την ασφάλιση κατά της ανεργίας και να δοθούν «έκτακτα» δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, στήριξη θα έχουν τα νοσοκομεία και η υγειονομική περίθαλψη. Ποσό που θα φτάνει μέχρι και τα 3.000 δολάρια, αναμένεται να δοθεί απευθείας σε εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες.

*Ενημερώθηκε 25/03/20 και ώρα 13.00

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!