Η Ελλάδα άντλησε 2 δις από τις αγορές!

Η Ελλάδα «βγήκε στις αγορές» καταφέρνοντας να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο ποσό ύψους 2 δις. ευρώ. Πρόκειται για έκδοση ομολόγου διάρκειας 7 ετών με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κοντά στο 2%. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε με τις προσφορές των επενδυτών να υπερβαίνουν τα 6 δισ. ευρώ

Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα:

«Η έκδοση 7ετούς ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, αποτελεί θετική εξέλιξη. Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποίηση, αφού το κόστος δανεισμού είναι ίσο της αντίστοιχης έκδοσης Ιουλίου του 2019, με πολύ καλύτερο μάλιστα τότε οικονομικό περιβάλλον.

Και είναι πολύ χαμηλότερο της αντίστοιχης έκδοσης Μαρτίου του 2018, όταν διαμορφώθηκε στο 3,5%. Σημειώνω, επιπροσθέτως, την καλή ποιότητα της σημερινής έκδοσης, δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές.

Με αυτά τα δεδομένα, το οικονομικό και πολιτικό εγχείρημα πέτυχε! Η εμπιστοσύνη των αγορών στην Κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνεται! Η Ελλάδα απέδειξε ότι και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μπορεί να τα καταφέρει!»

Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας εκδίδει ομόλογο για το 2020 ύστερα από τα τέλη Ιανουαρίου που είχε εκδοθεί 15ετές ομόλογο με επιτόκιο στο 1,88% και είχαν αντληθεί 2,5 δις. ευρώ.

15/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!