Β. Κικίλιας: 700.000 δόσεις εμβολίου στο τέλος του έτους!

Ο υπουργός υγείας Β. Κικίλιας αναφέρθηκε στην «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Λένα Φλυτζάνη στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω twitter την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης, στη συμφωνία με την Astra Zeneca για 300 εκατομμύρια συν 100, 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του Cambridge μαζί με την εταιρεία, που έχει φτάσει ήδη στην φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

Άρα, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι αυτών των δόσεων, περίπου 700.000 δόσεις, στο τέλος του έτους. Και σε εφτά τμηματικές δόσεις, θα πάρει αυτό που της αναλογεί από το εμβόλιο αυτό, το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα ξεκινήσουμε από τις ευπαθείς ομάδες και θα πάμε σε όλο τον πληθυσμό μας. Συνολικά αναλογούν στην Ελλάδα γύρω στις 3 εκατομμύρια δόσεις σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας.

Υπ. Υγείας – 18/08/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!