«Κλείνει» η Ελλάδα – τι παραμένει ανοιχτό

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή κ. Τσιόδρα, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τα εξής επιπρόσθετα μέτρα για περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα:  

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση (εκτός delivery και takeaway), οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι για μεμονωμένη άθληση), τα κέντρα αισθητικής. Γενικά υπάρχει αναστολή λειτουργίας σε ό,τι περιλαμβάνει τραπεζοκαθίσματα. Επίσης, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κ.λπ. – εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής), κουρεία, κομμωτήρια, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος.

*Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός). Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές), τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 190 σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας.

*Το άρθρο ενημερώθηκε στις 13/03/20 και ώρα 21.13

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!