Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα

Ανακοινώθηκαν 7 νέα μέτρα κατά της πανδημίας από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη διασπορά της πανδημίας, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00:

Έως τις 24 Αυγούστου στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εκδηλώνονται ειδικοί κανόνες όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) έως τις 24 Αυγούστου. Άρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν η περιφέρεια Κρήτης, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, οι δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Εφαρμόζονται ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από τις 6.00 το πρωί της 15ης Αυγούστου έως και τις 24 Αυγούστου. Ειδικότερα, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιοδήποτε λόγο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέχρι 4 άτομα στο τραπέζι εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού στους οποίους επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα. Υποχρεωτική μάσκα παντού τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους, ενώ ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.

Παράταση των μέτρων που ισχύουν στον Πόρο μέχρι τις 24 Αυγούστου, με τη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μεταφέρεται και εκεί στις 12 τα μεσάνυχτα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας.

Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό.

Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office και έως τις 31 Αυγούστου.

Επιπρόσθετα υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για 1 εβδομάδα από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

14/08/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!