Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας: Χαμόγελα πίσω από τις μάσκες!

Στις 20 Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας. Το 2021 μετά από έναν χρόνο συνεχόμενης μάχης με την πανδημία του covid-19, η σημασία της στοματικής υγείας είναι μεγαλύτερη. Το στόμα είναι ο καθρέφτης του σώματός μας, πόσω μάλλον τώρα που μπορεί να είναι και είσοδος του φονικού ιού. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ονόμασε την φετινή καμπάνια «Χαμόγελα πίσω από τις μάσκες» προσπαθώντας να τονίσει πόσο σημαντικό είναι το χαμόγελο στη ζωή μας. Τα σημαντικότερα σημεία που επικεντρώνεται η καμπάνια είναι τα εξής:

  • Η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα Πρόληψης
  • Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και η άρρηκτη σχέση με τη γενική υγεία του ανθρώπου
  • Η αξία του ρόλου των οδοντιάτρων, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας
  • Η ασφάλεια της επαφής των πολιτών με τους οδοντιάτρους

Οι διαδικτυακές δράσεις της 20ης Μαρτίου 2021 επικεντρώνονται στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού,  ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της πανδημίας, που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη λόγω του φόβου και της απειλής του πρωτοεμφανιζόμενου ιού για την ανθρωπότητα. Αν και φέτος δεν θα βρεθούμε από κοντά, ας μιλήσουμε και ας χαμογελάσουμε μέσα από το διαδίκτυο.

Ακολουθεί Ενημερωτικό Βίντεο:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου το site Speak Freely και το διαδικτυακό κανάλι Βίκυ Ντούλια διοργανώνουν μία εσπερίδα με θέμα ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Στόχος μας η ενημέρωση αλλά και η πρόληψη όλων των μαθητών του Δήμου Καλλιθέας αλλά και όλων των μαθητών της χώρας. Την εκδήλωση πλαισιώνουν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας.

Πρόγραμμα Ομιλιών:

Ευσεβία Κοσμίδου: Νηπιαγωγός Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας – Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας

Μουσταφέλλου Ειρήνη: Πρόεδρος διεθνούς Ένωσης γυναικών “ΛΑΚΑΙΝΕΣ” εκπαιδευτικός

Αγραπίδου Μαρία: DDS Χειρουργός Οδοντίατρος (Dr. Medic Stomatologue)

Κωνσταντίνα Πάπαλλα: Msc ογκολογίας -Ακτινοθεραπεύτρια Επιμελήτρια – Ο.Α.Ν.Α. Άγιος Σάββας

Βίκυ Ντούλια: Ηθοποιός – Διαφημίστρια – Ιδιοκτήτρια του Ενημερωτικού – Προωθητικού Site Speak Freely (www.speakfreely.gr), όπου θα δείξει υλικό για την στοματική υγεία από το κανάλι της και θα κάνει ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε σ’ αυτό το σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/webappng/sites/minedu-primary/meeting/download/9fc97a192f19534905a105bfcf071cc3

Πηγή: https://speakfreely.gr/

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!