Πέτσας: Ανοίγουν τα σχολεία 11 Ιανουαρίου και επανέρχεται το click away

Ακολουθούν σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου. Η κίνηση που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός ήταν προληπτική. Έχοντας υπόψη την εξέλιξη των κρουσμάτων και την υγειονομική κατάσταση της χώρας αποφασίστηκε να ζητήσουμε από όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι αυτήν την εβδομάδα ώστε να ρίξουμε ακόμη περισσότερο το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια.

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου. Όλες οι βαθμίδες. Και είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης διευκολύνονται και οι ειδικοί της Επιτροπής στις αποφάσεις τους. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Έχουμε, όμως, πάρει μέτρα από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν.

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου και σιγά σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9-10 Ιανουαρίου, και μετά τις 11 θα δούμε πώς θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει, δηλαδή, η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα τα αφήσουμε πιο πίσω. Τότε, ναι, θα κριθούν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα βήμα. Είναι επίσης σαφές ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτήν την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή click away και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει. Σιγά σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Αρκεί όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα.

Πηγή: Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!