Πέτσας: Ενημέρωση κάθε Δευτέρα για τον εμβολιασμό – ποιοι προηγούνται

Από σήμερα και κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, θα μας ενημερώνουν σχετικά με τον εμβολιασμό στις ενημερώσεις της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι περίπου 2,4 συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, καθώς από αυτές τις ηλικίες προέρχεται το 85% των θανάτων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί την πρώτη μέρα που θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 27 Δεκεμβρίου.

Κάθε χώρα θα λαμβάνει τα εμβόλια που της αναλογούν σύμφωνα με τον πληθυσμό της με τις πρώτες παρτίδες να φτάνουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη μέρα θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς.  

Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 περίπου δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια και για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ. Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα https://testing.gov.gr/

21/12/20 – Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!